Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal

8 personen
Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel Indiase currypasta mild (pot à 283 gram)
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • ½ blikje kokosmelk (à 400 ml)
  • 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt
  • 8 zoetwater-reuzengarnalen groot (diepvries, zak à 450 g), ontdooid
  • 1 theelepel zeezout, gemalen
  • ½ theelepel chilipeper, fijngemalen
  • 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngesneden
  • Materialen: grillpan

Bereiding:

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren.
  2. Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook.
  3. Schep 1 theelepel citroenrasp door de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
  4. Bestrijk de gamba’s met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper.
  5. Gril de gamba’s in 3-5 minuten rondom goudbruin.
  6. Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand. Bestrooi met de koriander.

 Wijntip:  De milddroge, kruidige, witte Jacob’s Creek semillion-sauvignon

Print Friendly