Kippendijreepjes met appelcompote en rozijnencrème

4 Personen
Ingrediënten:

  • Ca 2 kippendijfilet
  • 1 appel
  • ½ citroen
  • 50 gr. blonde rozijnen
  • Handje pistachenootjes(gepeld)
  • Kervel/olijfolie/peper/zout

Bereiden:

  1. Kruid de kippendijen met peper en zout. Snij in reepjes. (niet te dun). Verhit olijfolie in een pan en bak de kippendijfilet goudbruin.
  2. Laat de rozijnen wellen in water. Giet af, spoel ze en kook ze enkele minuten. Giet opnieuw af en mix de rozijntjes. Schep de rozijnencreme in een spuitzak en leg koel weg.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Besprenkel met de citroen.
  4. Verhit de boter in een pan en bak de appelblokjes goudbruin. Hak de pistachenootje fijn.
  5. Serveer de kip met de blokjes appel, enkele toefjes rozijnencreme en gehakte pistachenootjes. Werk af met een blaadje kervel.

 

Print Friendly