Lamshaasje op een groenteomelet met salsa en mosterdsaus

4 personen

Ingredienten:

  • 650 gr lamshaas

Marinade:

  • 5 takjes rozemarij
  • 6 tenen knoflook
  • 3 el. olijfolie
  • grof zout/ peper.

Omelet:

  • 160 gr. pannenkoekenmeel
  • 3 eieren
  • 500 ml. melk
  • 75 gr jonge spinazie
  • 2 handjes bladpeterselie
  • 2-6 blaadjes munt
  • zout en peper

Salsa:

  • 150 gr radijs
  • 3-4 lente-uitjes
  • 2 el. munt
  • 1/2 el. azijn
  • 1 el. olie (z.n. citroen en honing naar smaak)

Mosterdsaus:

  • 2 el. boter
  • 2 tenen knoflook
  • 1el.mosterd (dijon)
  • 2 el. crème fraich naar smaak

Bereiding:

Lamshaasje:

  1. Naalden van rozemarijn grof hakken, knoflook in vlies kneuzen, dit tezamen in de olie met zout en peper minimaal 4 uur marineren.
  2. Na het marineren de rozemarijn knoflook, en het vet en vlies van het vlees verwijderen.
  3. Het vlees 2 a 3 min. goudbruin bakken en dan vuur laag en 6-8 min. garen.

Groente omelet:

  1. Pannenkoekenmeel eieren en melk samen kloppen in een kom met peper en zout
    * spinazie/ peterselie en munt in blender zeer fijn hakken zn. melk toevoegen.
  2. Dit samen voegen bij het pannenkoeken beslag en even laten rusten.
  3. Van dit beslag hele dunne omelet bakken.

Salsa:

  1. Radijs/ lente-ui en munt in kleine stukjes snijden, dit naar smaak met citroen en olie mengen dit geheel mengen en afmaken met gesneden peterselie.

Mosterdsaus:

  1. Boter smelten zeer fijn gesneden knoflook en mosterd toevoegen dit afmaken naar smaak met crème fraiche.

Het vlees (koud of warm) op de omelet met de mosterdsaus en salsa serveren.

Print Friendly