Asperges met ham en pesto van peterselie


Ingrediënten:

  • Asperge
  • Serranoham
  • Peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitten
  • Kwartelei
  • eetbare bloemen

Bereiden:

  1. Asperge goed schillen en gaarkoken
  2. Ham in fijne brunoise snijden en in de oven drogen tussen wat bakpapier
  3. Pijnboompitten roosteren 
  4. Kwarteleitjes pocheren in een waterkolk met een scheut azijn
  5. Maak een pesto van de peterselie, pamezaan en de geroosterde pijnboompitten
  6. Bord opmaken zoals op de foto of naar eigen inzicht

Wijn: Contra Soarda Vespaiolo.

De wijn is bleekgeel en helder. Zodra je aan het glas ruikt, weet je dat er iets bijzonders in zit. Enkele steekwoorden zijn peer, citrus, bloemenhoning en vuursteen. In de volle smaakaanzet domineren de rijpe aroma’s maar al snel ontwikkelt de smaak zich, onder invloed van de fijne zuren, door naar een frisse en minerale afdronk. Dit geeft de wijn z’n delicate karakter.

Print Friendly, PDF & Email