Pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl kaneel
  • 450 gr pompoen
  • 1/2 liter bouillon
  • 2 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 plak brood

 

Bereiden:

  1. Snipper de ui, snij de knoflook fijn en snij de pompoen in blokjes.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg dan de kaneel toe en laat dit nog een minuutje bakken.
  3. Voeg de pompoenstukjes en de bouillon toe. Laat dit nu koken met het deksel op de pan tot dat de pompoen gaar is.
  4. Maal de soep fijn met een staafmixer of blender. Doe de soep weer terug in de pan en voeg paprikapoeder en wat peper en zout toe. Proef of hij goed op smaak is en voeg eventueel nog meer kaneel, paprikapoeder, peper of zout toe.
  5. Snij het brood in dunne reepjes en rooster onder de grill in 2 minuten knapperig.
  6. Verdeel de soep over kleine glaasjes en leg het stukje brood over het glaasje.
Print Friendly, PDF & Email