Paprika Cappuccino

8 personen 

Ingrediënten

  • 6 geroosterde paprika’s
  • ½ liter slagroom
  • 1 liter groentebouillon 
  • Zout/peper

Bereiding

  1. Zet de grill op hoge stand. Leg de paprika’s in een met olie licht ingevette ovenschaal en zet deze in de oven. Draai de paprika’s af en toe. Je ziet vanzelf het buitenste vel opbollen, dan zwart worden en dan klaar. Als de paprika dat beeld rondom heeft kan je de paprika’s uit de oven halen, bij voorkeur met een tang of zoiets (die paprika’s zijn namelijk stoomheet!!). Doe ze in een afsluitbare bak, of grote (hittebestendige!) plastic zak en laat afgesloten nastomen. Dat nastomen is heel belangrijk, want juist daardoor laat uiteindelijk het velletje makkelijk los. Na een kwartier tot 20 minuten kunnen de paprika’s uit bak of zak. het steeltje eruit/eraf en kan je de paprika ontvellen. Pitjes er uit halen. Paprika’s in stukjes snijden.
  2. Laat de bouillon zachtjes trekken met de geroosterde paprika.
  3. Klop met de hand de slagroom lobbig met zout en peper, zet deze in de koeling.
  4. Roer de paprikasoep door een fijne zeef of zet de staafmixer erin, zodat het een gladde soep wordt.
  5. Serveer de soep in kleine glaasjes en schenk er voorzichtig een eetlepel koude slagroom op. Schenk hem over de bolle kant van een lepel heen.
  6. Je drinkt de soep door de slagroom heen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email