Eendenborst op knolselderij en cranberrysaus

 
Ingrediënten:
 
4 personen

Knolselderij met oude kaas en truffelolie

  • 1 knolselderij (800 – 900 g)
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 50 geraspte Old Amsterdam
  • 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma

Cranberrysaus
8 personen

  • De geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
  • 200 g verse of diepvriescranberry’s
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
Eendenborst
4 personen
 
  • 2 grote eendenborsten
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de knolselderij in dikke plakken (snijmachine)
  2. Schil de plakken, snijd ze in stukjes en was ze. Kook de stukjes knolselderij in water met zout in ca. 12 minuten gaar.
  3. Giet de groenten goed af.
  4. Stamp de knolselderij met een pureestamper tot een puree. Meng de mascarpone, de kaas, de truffelolie en naar smaak peper en zout door de puree.
  5. Doe voor de cranberrysaus alle ingrediënten in een pannetje en zet het op hoog vuur.
  6. Kook de cranberry’s 5 – 7 minuten, tot ze zacht worden of barsten.
  7. Doe ze een kom en laat ze afkoelen.
  8. Snijd de vette kant van de eendenborsten kruislings in.
    Bestrooi ze met zout en peper en verhit de grillpan tot deze goed heet.
  9. Leg de eendenborsten met de vette kant op de grillpan en grill in ca. 8 minuten goudbruin en krokant.
  10. Bak de andere kant nog 3 minuten. Leg de eendenborsten op een plank, dek ze af met een stukje aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
  11. Snijd de eendenborsten in dunne plakjes met een scherp mes en verdeel de plakjes over de knolselderijpuree en garneer met de cranberrysaus.
Print Friendly, PDF & Email