Ingrediënten:
4 personen
Knolselderij met oude kaas en truffelolie
- 1 knolselderij (800 – 900 g)
- 2 eetlepels mascarpone
- 50 geraspte Old Amsterdam
- 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
Cranberrysaus
8 personen
- De geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
- 200 g verse of diepvriescranberry’s
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 kaneelstokje
Eendenborst
4 personen
- 2 grote eendenborsten
- Zout en peper
Bereiding:
- Snijd de knolselderij in dikke plakken (snijmachine)
- Schil de plakken, snijd ze in stukjes en was ze. Kook de stukjes knolselderij in water met zout in ca. 12 minuten gaar.
- Giet de groenten goed af.
- Stamp de knolselderij met een pureestamper tot een puree. Meng de mascarpone, de kaas, de truffelolie en naar smaak peper en zout door de puree.
- Doe voor de cranberrysaus alle ingrediënten in een pannetje en zet het op hoog vuur.
- Kook de cranberry’s 5 – 7 minuten, tot ze zacht worden of barsten.
- Doe ze een kom en laat ze afkoelen.
- Snijd de vette kant van de eendenborsten kruislings in.
Bestrooi ze met zout en peper en verhit de grillpan tot deze goed heet. - Leg de eendenborsten met de vette kant op de grillpan en grill in ca. 8 minuten goudbruin en krokant.
- Bak de andere kant nog 3 minuten. Leg de eendenborsten op een plank, dek ze af met een stukje aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
- Snijd de eendenborsten in dunne plakjes met een scherp mes en verdeel de plakjes over de knolselderijpuree en garneer met de cranberrysaus.