Bietengazpacho

 

Een recept van restaurant Moro in Londen

8 Personen

Ingrediënten:

  • 350 gr honing tomaten
  • 350 gr rauwe bietjes, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 groene paprika
  • 3/4 komkommer, geschild en in plakjes
  • 1 ui, fijn geraspt
  • 2 tenen knoflook, met een mespunt zout tot pasta gewreven
  • 2 sneetjes wit brood, zonder korst, grof verkruimeld
  • 2 el sherryazijn
  • 3 el extra vergine olijfolie, plus een scheutje extra voor het serveren
  • 100 gr zure room

Bereidingswijze

  1. Weeg en/of meet alle ingrediënten af
  2. Pureer met een blender of foodprocessor alle groenten met de knoflook en het brood zo glad mogelijk en laat de machine een paar minuten draaien.
  3. Roer driekwart van de puree door een fijne zeef om hem nog gladder te krijgen, gebruik hiervoor de bolle achterkant van een soeplepel.
  4. Meng de gezeefde en niet gezeefde puree in een kom en breng op smaak met de azijn, olie en wat zout en zwarte peper.
  5. Zet de soep een paar uur in de koelkast om koud te worden
  6. Proef of de smaak goed is.

 Serveertip: Besprenkeld met wat extra vergine olijfolie en de zure room in een glas om                     met de verblindende kleur te pronken. Geen wijn.

Print Friendly, PDF & Email