Spicy feta brûlée

Ingrediënten:

  • 400 g feta van koemelk( witte kaas)
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 2- 4 jalapeño’s
  • 4- 6 el fijne kristalsuiker
  • gasbrander

 

Voorbereiden en bereiding:

( 1 uur)

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden. Ontdoe de paprika’s en jalapeño’s van hun steeltjes en rooster ze 25 minuten in de oven; keer ze halverwege om.
  2. Laat afkoelen.
  3. Pureer de paprika’s en jalapeño’s beide apart (inclusief pitjes en zaadlijsten)in de keukenmachine.
  4. Laat de paprikapuree uitlekken in een fijne zeef.
  5. Mix in de keukenmachine de feta en paprikapuree tot een gladde moes.
  6. Voeg de jalapeñopuree toe in kleine porties toe proef of het niet te scherp wordt.
  7. Schep het mengsel in schaaltjes en laat deze afkoelen.
  8. Bestrooi met een dun laagje suiker, karamelliseer met een gasbrander.
  9. Serveer met een warm broodje

Auteur: Jigal Krant uit het boek TLV

Print Friendly, PDF & Email