Zoete loempia met vijgen pecannoten en pecannotenijs.

4 Personen

Ingrediënten:

loempia

  • 250 gram gedroogde vijgen
  • 8 plakken filo deeg
  • 1 scheutje melk
  • 200 gr pecannoten
  • 20 gram boter

pecannotenijs

  • 125 gram suiker
  • 2 dl melk
  • 1,5 dl slagroom
  • 1 ei
  • 75 gram pecannoten
  • 2 el notenlikeur

Bereiding:

Verwarm de oven tot 175°C

loempia

  1. Doe de gedroogde vijgen in een cutter en smelt de boter.
  2. Smeer nu een velletje filodeeg in met wat boter en leg hier het volgende velletje op.
  3. Smeer dan de vijgen pasta op twee derde van het filodeeg.
  4. Breek/snijd de pecannoten en strooi deze over het besmeerde gedeelte.
  5. Rol de loempia op en leg deze op een ingevette ovenschaal.
  6. Bak de loempia gedurende ca. 10 minuten goudgeel in een oven.

pecannotenijs.

  1. Maal de noten fijn met de suiker.
  2. Voeg het ei toe en klop de massa tot deze stevig wordt.
  3. De room, de melk en de likeur toevoegen.
  4. Alles goed mengen en goed koud laten worden.
  5. Daarna in de ijsmachine gieten en tot ijs draaien.

serveren

  1. Wanneer de loempia uit de oven komt, snijd je hem schuin doormidden en serveer je er een bol ijs bij.
Print Friendly, PDF & Email