eendenlever/appel compote/zuurkool/jus met calvados

Ingrediënten:

  • 30 plakjes eendenlever
  • 3 aardappellen
  • zuurkool
  • 1-2 eieren
  • 4 grote appels
  • suiker naar smaak
  • calvados naar smaak
  • 800 ml runderfond
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • takje tijm
  • takje rozemarijn
  • goede scheut calvados
  • slagroom

Bereiding:

  1. fruit de sjalotten,knoflook, tijm en rozemarijn, flambeer met de calvados en blus af met de runderfond
  2. kook in tot 1/3
  3. maak af met de slagroom naar smaak
  4. breng op smaak met zout en peper
  5. zet warm weg (of warm later)
  6. schil de aardappel en rasp grof
  7. meng evenveel aardappel met zuurkool
  8. meng er een ei doorheen
  9. breng op smaak met peper
  10. verhit een pan met een scheurtje olie, leg een lepel rösti mengsel in de pan en druk plat tot een koekje, bak de rösti aan beide kanten bruin, leg warm weg
  11. schil de appel snijdt in grove stukken
  12. zet een pan met de appel op het vuur en maak een grove compote
  13. breng op smaak met calvados en suiker
  14. peper en zout de plakjes eendenlever aan beide zijde
  15. bak de eendenlever aan beide zijden in een hete pan (ongeveer 1-1,5 minuut aan beide zijden)

Opmaak:

  1. maak een bordje op met een rösti, een eendenlever klein beetje appelcompote en een beetje jus naar eigen inzicht
Print Friendly, PDF & Email