Ingrediënten:
- 30 plakjes eendenlever
- 3 aardappellen
- zuurkool
- 1-2 eieren
- 4 grote appels
- suiker naar smaak
- calvados naar smaak
- 800 ml runderfond
- 2 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- takje tijm
- takje rozemarijn
- goede scheut calvados
- slagroom
Bereiding:
- fruit de sjalotten,knoflook, tijm en rozemarijn, flambeer met de calvados en blus af met de runderfond
- kook in tot 1/3
- maak af met de slagroom naar smaak
- breng op smaak met zout en peper
- zet warm weg (of warm later)
- schil de aardappel en rasp grof
- meng evenveel aardappel met zuurkool
- meng er een ei doorheen
- breng op smaak met peper
- verhit een pan met een scheurtje olie, leg een lepel rösti mengsel in de pan en druk plat tot een koekje, bak de rösti aan beide kanten bruin, leg warm weg
- schil de appel snijdt in grove stukken
- zet een pan met de appel op het vuur en maak een grove compote
- breng op smaak met calvados en suiker
- peper en zout de plakjes eendenlever aan beide zijde
- bak de eendenlever aan beide zijden in een hete pan (ongeveer 1-1,5 minuut aan beide zijden)
Opmaak:
- maak een bordje op met een rösti, een eendenlever klein beetje appelcompote en een beetje jus naar eigen inzicht