Banaan Rotee

 

20 personen

Ingrediënten:

Voor het Roteedeeg

  • 750 gram zelf rijzend bakmeel                        
  • 1  ei
  • 1 ½   eetlepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 3 eetlepels cream melk                                       
  • 1 ½  eetlepels Zoete geconcentreerde melk         
  • 325 gram water
  • 1 ½ eetlepel olie
  • 70 gram margarine

(Dit mengsel een nachtje laten staan.) 

Voor de Rotee

  • 1 stuk ( 40 gram) Rotee  
  • ½ thee lepel Boter
  • ½ banaan
  • ½ ei
  • zoete geconcentreerde melk  (zoveel  als je lekker vindt)
  • suiker
  • bakolie

Bereiden:

Roteedeeg

  1. hiervan heb ik geen beschrijving!

De Rotee

  1. van elk klontje deeg een grote plak maken ter grootte van de koekenpan
  2. bananen in dunne schijfjes snijden en in de losgeklopte ei leggen
  3. doe in de pan een beetje braadboter. Vuur half hoog zetten anders gaat het te snel
  4. leg de plak deeg erin en leg op de plak plakjes banaan met een beetje van het eimengsel
  5. als je ziet, dat de plak deeg een beetje steviger beginte te worden dan maak je er een vierkant pakketje van
  6. draai de pakketjes steeds om totdat ze bruin beginnen te worden (ze moeten wel gaar zijn)
  7. Als ze klaar zijn, dan leg je ze op een bord en doet er geconcentreerde melk over (met een spuitflesje)
  8. daarna bestrooi je de rotee’s met suiker of poedersuiker
  9. probeer ze warm te eten

Opmerking

  • je kunt dit ook met ananas bakken en garneren met gesmolten chocolade
  • geef er een aperitief bij

 

Print Friendly