Gebakken coquilles met een mayonaise van witte chocolade, tempura van ansjovis en een gel van mango

Ingrediënten:
  • 3 coquilles
  • 3 eidooiers
  • 1el mosterd
  • Maïsolie
  • Scheutje Chardonnay azijn
  • 30 gr witte chocolade

Mangocoulis:

  • 1 mango
  • 11/2 dl water
  • ½ citroen (sap)
  •  150gr suiker
  • agar agar
  • Tempurameel
  • Spa rood
  • 12 ansjovisjes
  • Garnering met Cress

Bereiding:

  1. Klop de mayonaise van eidooiers, mosterd, azijn en maïsolie en breng  op smaak met peper en zouten de gesmolten chocolade.
  2. Breng voor de mangocoulis het water aan de kook met de suiker, blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat een beetje afkoelen.
  3. Schil de mango en verwijder de pit. Pureer het mango vruchtvlees met de citroensap en het afgekoelde suikerwater.
  4. Breng aan de kook met de agar agar en laat deze terug koelen.
  5. Als de coulis is opgesteven, fijn draaien in de blender tot een gladde gel.
  6. Meng de tempura meel met peper en zout en spa rood tot een glad beslag. Haal de ansjovis door het tempurameel en frituur op 170 C tot deze goed krokant is.
  7. Bak de coquilles zacht aan in de roomboter en laat deze op een stuk keukenpapier uitlekken.
  8. Drapeer mooie stippen van de gel van mango en de witte chocolademayonaise.
  9. Dresseer hier de coquilles om heen en daar boven op de ansjovistempura, Maak het geheel af met Cress.

 

Print Friendly, PDF & Email