Pad thai

1 persoon

Ingredienten:

Voor de saus

  • 3 eetlepels tamarinde
  • 3 eetlepels Soya of Vissaus                          
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel ketchup
  • ¼ kopje water

Voor de pad thai

  • 50 gram ongeveer noodle
  • 6 stuks garnalen
  • 10 gram winterpeen
  • 10 gram spitskool
  • 10 gram bosui
  • 10 gram tauge
  • 1 ei

Bereiden:

 

  1. eieren bakken: bak voor elke persoon in een droge koekenpan een eierenflensje (eieren goed kloppen). Leg op elk bord een flensje en laat dit koud worden
  2. garnalen: maak de garnalen schoon en haal het darmkanaal eruit
  3. doe rijstolie in een pan en bak de garnalen gaar (oranje/rood is gaar). Leg op elk flensje 5-6 garnalen
  4. nooddles: kook de noodles gaar en spoel ze af met koud water. Laat ze goed uitlekken
  5. saus: maak de saus door alle ingrediënten in een pan te doen en dit te verwarmen. Als de saus te dik wordt, dan water erbij doen
  6. groentes: snijd alle groentes d.w.z.
    • winterwortel in een fijne brunoise
    • spitskool in smalle reepjes
    • bosui in ringen van 2 cm (begin vanaf de bovenkant)
  7. voeg de wortel als eerste toe aan de saus en laat dit beetgaar worden. Daarna de spitskool
  8. als de groentes voldoende gaar zijn (beetgaar), dan kunnen de noodles erbij (zij nemen het vocht op). Vervolgens komt de bosui erbij en daarna de taugé
  9. voeg eventueel naar smaak chili toe

afmaken

  1. doe de noodles op het eierflensje met de garnalen (niet te veel, maar ook niet te weinig)
  2. vouw de flensjes dicht en draai het pakketje om. Snijd er voorzichtig een kruis in en sla de flappen terug, zodat je een opening krijgt
  3. garneer af met een fijngesneden groen kruid (bv. koriander of peterselie)
  4. leg de fijngemaakte pinda’s ernaast en serveer het gerecht

Print Friendly, PDF & Email