1 persoon
Ingredienten:
Voor de saus
- 3 eetlepels tamarinde
- 3 eetlepels Soya of Vissaus
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel ketchup
- ¼ kopje water
Voor de pad thai
- 50 gram ongeveer noodle
- 6 stuks garnalen
- 10 gram winterpeen
- 10 gram spitskool
- 10 gram bosui
- 10 gram tauge
- 1 ei
Bereiden:
- eieren bakken: bak voor elke persoon in een droge koekenpan een eierenflensje (eieren goed kloppen). Leg op elk bord een flensje en laat dit koud worden
- garnalen: maak de garnalen schoon en haal het darmkanaal eruit
- doe rijstolie in een pan en bak de garnalen gaar (oranje/rood is gaar). Leg op elk flensje 5-6 garnalen
- nooddles: kook de noodles gaar en spoel ze af met koud water. Laat ze goed uitlekken
- saus: maak de saus door alle ingrediënten in een pan te doen en dit te verwarmen. Als de saus te dik wordt, dan water erbij doen
- groentes: snijd alle groentes d.w.z.
- winterwortel in een fijne brunoise
- spitskool in smalle reepjes
- bosui in ringen van 2 cm (begin vanaf de bovenkant)
- voeg de wortel als eerste toe aan de saus en laat dit beetgaar worden. Daarna de spitskool
- als de groentes voldoende gaar zijn (beetgaar), dan kunnen de noodles erbij (zij nemen het vocht op). Vervolgens komt de bosui erbij en daarna de taugé
- voeg eventueel naar smaak chili toe
afmaken
- doe de noodles op het eierflensje met de garnalen (niet te veel, maar ook niet te weinig)
- vouw de flensjes dicht en draai het pakketje om. Snijd er voorzichtig een kruis in en sla de flappen terug, zodat je een opening krijgt
- garneer af met een fijngesneden groen kruid (bv. koriander of peterselie)
- leg de fijngemaakte pinda’s ernaast en serveer het gerecht