Terong

Bijgerecht: 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 aubergine
  • Zout
  • Zonnebloemolie
  • 1 rode peper

Bereiding:

  1. Snijd de aubergine in de lengte door en daarna in plakken van 1½ cm dikte, en leg ze een paar minuten in zout water.
  2. Laat de plakken goed uitlekken, nadrogen met wat keukenpapier, bak de plakken in een grillpan in een klein beetje olie lichtbruin.
  3. Peper doormidden snijden, zaadjes eruit, de peper in fijne reepje in de lengte snijden en kort blanceren

Saus:

Ingrediënten:

  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 plakje of een theelepel laos
  • 1 daun salam
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel aromat
  • ½ bouillontablet
  • 2 eetlepels olie

Bereiding:

  1. Maak der santen van de kokos, dmv de kokos in een schaal, water erbij, dat het net niet onder staat, even laten staan en de kokos met je handen doorknijpen. De kokos knijpend met je handen uit het water halen, laatste deel in een zeef en het wat er uit duwen, dan heb je santen.
  2. Snij de ui en de knoflook fijn en fruit ze met de laos en de daun salam in wat olie glazig, mag niet bruin worden.
  3. Voeg onder goed roeren de bouillontablet en de santen toe, pureer de saus met een staaf mixer, de dikte is lichtvloeibaar
  4. Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig een theelepel azijn toe, pas op met schiften, dit laatste pas op het laatste moment doen, vlak voor het opdienen.
  5. Leg de plakken aubergine op een mooie schaal, schenk de saus erover en garneer met de reepjes peper
Print Friendly, PDF & Email