Telor belado  (Eieren met een pittige tomatensaus)

Bijgerecht: 4 personen

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal oelek
  • zout
  • ½ eetlepel goela djawa
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 ml water

Bereiding:

  1. Kook de eieren goed hard.
  2. Wrijf ui, tomatenpuree, sambal, zout en de goela djawa in een vijzel of met een staafmixer tot een pasta.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak het kruidenmengsel glazig. 
  4. Bak de eieren 2 minuten mee, zodat ze mooi kleurtje krijgen.
  5. Haal de eieren uit de pan en halveer ze en bak ze op het snijvlak mee.
  6. Schenk 100 ml in de pan en roer dat voorzichtig door de saus.
  7. Breng de saus aan de kook en laat deze zo 5 minuten pruttelen.
  8. Serveer de eieren op een bord met de bolle kant naar boven en schep de saus er over.
Print Friendly, PDF & Email