Snelle Babi Ketjap

Bijgerecht: 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gr schouderkarbonade
  • 500 gr dunne speklappen
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 cm djahe, verse gemberwortel
  • Zonnebloemolie
  • 1 limoen
  • 1 el sambal batjak
  • 250 ml ketjap manis
  • 50 ml ketjap asin
  • Sap van een ½ citroen

Bereiding:

  1. Verwijder het bot van de schouderkarbonaden snij de karbonade en speklapjes in stukjes.
  2. Pel en snij de uien grof, de knoflook fijn en schil de en snij de djahe in dunne plakjes.
  3. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een ruime pan, bak de speklappen circa 1 minuut en voeg de karbonades toe.
  4. Snijd de limoen in vieren, voeg toe en bak circa 1 minuut mee.
  5. Schuif het vlees opzij en voeg de uien toe en bak kort mee, voeg de knoflook toe en roer alles goed door.
  6. Schuif alles opzij en voeg de djahe toe, zodat die ook even kan meebakken. 
  7. Voeg tenslotte de sambal, ketjap manis, ketjap asin en het citroensap toe. Roer goed door en laat het 1 uur zachtjes pruttelen.

 

Print Friendly, PDF & Email