Roergebakken oosterse asperges met kip

Een heerlijk pittig en  slank gerecht. Weer eens iets anders dan asperges met ham. Je kunt hiervoor ook asperges uit een pot (goed uitgelekt en gedroogd) of diepvries gebruiken.

Keuken: Aziatisch

Soort: Hoofdgerecht

Voor: 2 personen

 Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilet in reepjes
  • 500 gram witte asperges
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 lente-uitjes
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 -2 theelepels sambal badjak
  • 1 eetlepel citroensap of limoensap
  • 1/2 dl kippenbouillon van tablet
  • versgemalen peper, zout
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie of koriander  

Voorbereiding:

  1. Snijd de kipfilet in dunne reeepjes.
  2. Roer de sherry en de sambal door elkaar en schep de kipfiletreepjes erdoor. Laat plm. 10 minuten marineren.
  3. Schil de asperges en verwijder het houtachtige ondereinde. Snij de asperges schuin in stukken van plm. 5 cm.
  4. Maak de peper schoon. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de peper in dunne ringetjes.
  5. Maak de lenteuitjse schoon en snij deze schuin in kleine stukjes van plm. 3 cm.

Bereiding:

  1. Verhit de olie in de wok. Bak de reepjes kip hierin al omscheppend bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
  2.  Bak in het overgebleven bakvet de asperges, lente-uitjes en spaanse peper al omscheppend plm. 4 minuten. Voeg bouillon en citroen- of limoensap toe en laat alles nog plm. 5 minuten sudderen. Laat het vocht daarna verdampen. Schep de kip bij de groenten en warm alles nog plm. 2 minuten door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi er koriander of peterselie over.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email