Asperges met varkenshaas en paddenstoelenroomsaus

Het kan niet op..en asperges, en varkenshaas, en paddestoelen….eindeloos lekker.

 

Keuken: Nederlandse keuken

Soort: Hoofdgerecht

Smaak: Hartig

Bereidingstijd: 20-30 minuten ( 4 personen) 

Ingrediënten:

  •  1.5 kg. asperges
  •  0.5 dl. wijn, witte
  •  2 varkenshaasjes
  •  50 gr. boter
  •  200 gr. paddestoelenmelange
  •  120 ml. creme fraiche
  •  Rozemarijn
  •  Peper
  •  Zout

Bereiding:

  1. Neem bij voorkeur een paddestoelenmelange van bijvoorbeeld shii-take, oesterzwammen en champions.
  2. In plaats van varkenshaas kunt u ook ossenhaas of kalfshaas gebruiken voor dit recept. Voor variatie kunt u ook de helft witte en de helft groene asperges nemen en u kunt de creme fraiche vervangen door room.
  3. Maak de asperges schoon en kook ze volgens het basisrecept. Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn.
  4.  Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem het uit de pan. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddestoelen in het achtergebleven bakvet. Schenk de wijn erbij, roer goed en voeg de creme fraiche toe. Snijd het vlees in mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus. Serveer het vlees met de saus bij de asperges. Garneer met een takje rozemarijn.

 

Print Friendly, PDF & Email