Gevulde champignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch

4 personen

Ingrediënten

  • 4 kastanjechampignons
  • 20g zachte geitenkaas
  • 10g verse spinazie
  • 1 tl honing
  • 1tl ahornsiroop
  • 10g walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180⁰C.
  2. Pak een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Plaats de ongebrande walnoten op het bakpapier en besmeer de walnoten met de ahornsiroop. Laat de walnoten 7 minuten in de oven karameliseren. Haal hierna de walnoten uit de oven en laat afkoelen. Zodra de noten zijn afgekoeld kan je ze in de keukenmachine in kleine stukjes malen. Let op! Niet te lang, anders wordt het poeder.
  3. Houd de oven aan, terwijl je de champignons schoonmaakt. Verwijder het steeltje en zoveel mogelijk van de binnenkant zodat je hem straks kunt vullen. Gebruik per champignon 2 blaadjes spinazie en plaats deze in de holte van de champignon. Kruimel hierover de geitenkaas en de honing.
  4. Plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven en kruimel de walnoten erover.
  5. Serveer de gevulde champignon individueel op amuselepels of op een groot plateau.
Print Friendly, PDF & Email