Panzanella met stracciatella

Voor 6 personen.

Ingrediënten Stracciatella

  • 1 burrata (250 g)
  • 2 eetl. karnemelk
  • 50-60 ml slagroom
  • piepsnuf zout

Bereiding:

  1. Hak de burrata heel fijn. 
  2. Roer er de karnemelk door en vervolgens zo veel room dat de kaas net niet van het bord afloopt maar er dikkig op blijft liggen als yoghurt. 
  3. Breng met een snuf zout op smaak.

1 groot bord/schaal voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 3 sneden oud brood, zonder korst, in blokjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 mango waarvan 3/4  mango voor de dressing
  • 1 bol raddichio, gescheurd
  • 2 witlof, de blaadjes losgemaakt
  • 1 bosje (15 g) peterselie, gehakt
  • 1 portie (ca. 300 g) straciatella (recept hierboven)
  • Voor de dressing
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetl. (liefst rode) jalapeño’s, uit een potje, of meer naar smaak
  • 75 ml olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Spreid de stukken brood uit op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak ze in zo’n 12 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
  3. Meng de bittere slabladeren en witlof met de helft van de croutons en de peterselie erdoor. 
  4. Snij of schaaf de mango in flinterdunne schijven. De rest en van het vruchtvlees gebruiken voor de dressing 
  5. Giet de stracciatella uit op een groot bord, schep de sla erop en de mango hierboven op.
  6. Draai de mango resten met citroensap en jalapeño’s helemaal glad in de blender, giet er al draaiende de olie bij tot een dikke dressing. Maak eventueel dunner met een drup water en voeg zout en peper en meer citroen naar smaak toe.

Dresseer de dressing over de sla en garneer nog met wat brood blokjes en peterselie.

Print Friendly, PDF & Email