Voor 6 personen
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 500 gram rundergehakt
- 1 witte ui – gesnipperd
- 3 tenen knoflook
- 7 eieren
- 250 gram cheddarkaas/ cheddarplakjes
- Zout, peper en nootmuskaat
- 2 eetl tomatenpuree
- 2 el ketchup
- 2 tl chilipoeder
Bereiding:
- Snijd de courgettes in ongeveer 1-2 mm dikke plakjes. doe ze in een kom en strooi er een beetje zout op. Laat ze even staan.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de plakjes courgette erop.
- Verwarm je oven op 180 graden voor.
- Breek de 7 eieren in een grote kom en strooi er wat peper, zout en nootmuskaat naar smaak bij.
- Met een handmixer klop je net zo lang tot je een heel schuimig geheel hebt. Giet dit over de courgettes heen en zet gelijk in de oven.
- Bak voor 15 min tot de bovenkant mooi goudbruin is.
- In een koekenpan ui en knoflook licht aanbakken, hierna gehakt rullen. Tomatenpuree, chilipoeder, ketchup toevoegen. Laat gehakt iets uitlekken
- Haal het bakblik uit de oven en trek voorzichtig het bakpapier van de courgette omelet los
- Leg/strooi cheddar kaas op de courgette omelet
- Verdeel het gehakt erover. Rol voorzichtig de rol op, leg met de naad aan de onderkant en bak hem nogmaals een 15 minuutjes in de oven op 180 C
