Gevulde Courgette rol met gehakt en cheddar

Voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 witte ui – gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 7 eieren
  • 250 gram cheddarkaas/ cheddarplakjes
  • Zout, peper en nootmuskaat
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 2 el ketchup
  • 2 tl chilipoeder

Bereiding:

  1. Snijd de courgettes in ongeveer 1-2 mm dikke plakjes. doe ze in een kom en strooi er een beetje zout op. Laat ze even staan.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de plakjes courgette erop.
  3. Verwarm je oven op 180 graden voor.
  4. Breek de 7 eieren in een grote kom en strooi er wat peper, zout en nootmuskaat naar smaak bij. 
  5. Met een handmixer klop je net zo lang tot je een heel schuimig geheel hebt. Giet dit over de courgettes heen en zet gelijk in de oven.
  6. Bak voor 15 min tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  7. In een koekenpan ui en knoflook licht aanbakken, hierna gehakt rullen. Tomatenpuree, chilipoeder, ketchup toevoegen. Laat gehakt iets uitlekken
  8. Haal het bakblik uit de oven en trek voorzichtig het bakpapier van de courgette omelet los 
  9. Leg/strooi cheddar kaas op de courgette omelet
  10. Verdeel het gehakt erover. Rol voorzichtig de rol op, leg met de naad aan de onderkant en bak hem nogmaals een 15 minuutjes in de oven op 180 C
Print Friendly, PDF & Email