Mosterdsoep met dicht geschroeide tonijn

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 liter kippenbouillon gemaakt van 1 kippenbouillonblok
  • 30 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 1/2 eetlepel rash el hanout
  • 1 eetlepels grove mosterd
  • 75 ml room toevoegen
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. De boter verwarmen de rash el hanout erbij doen en even mee verwarmen 
  2. De bloem toevoegen en samen vermengen, even laten garen, mag niet te bruin kleuren.
  3. Voeg al roerende de kippenbouillon ( koud) toe, tot dat je een mooie licht gebonden saus hebt.
  4. Grove mosterd toevoegen en zout en peper. Soep goed verwarmen
  5. Room toevoegen aan de soep goed doorroeren
  6. De soep op smaak brengen met eventueel meer mosterd, peper en/of zout.

Tonijn op toast

Ingrediënten:

  • Tonijn 
  • Rash el hanout
  • Zonnebloemolie
  • Casinobrood voor toast pp 1/3 snee
  • Mosterd cress

Bereiding:

  1. De tonijn insmeren met zonnebloemolie en rash el hanout
  2. De brander nemen en de vis aan alle kanten mooi dichtschroeien.
  3. De vis in mooie dunne plakjes snijden van een ½ cm 
  4. De korsten van het brood snijden, roosteren en de toastjes beleggen met de tonijn.
  5. De soep serveren met de toast en de gegrilde tonijn naar eigen inzicht.
  6. Garnering met mosterd cress 
Print Friendly, PDF & Email