Linguine al pesto genoves gamberoni

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 2 1/2 teen knoflook
  • 125 gr verse basilicum
  • 1/2 chilipepers
  • 25 gr pijnboompitten
  • 50 gr geraspte parmazaanse kaas
  • 1,25 dl koudgeperste olijfolie

Bereiding:

  1. Pel de knoflook en hak ze grof. Doe de knoflook in een vijzel met zout en stamp tot een pasta.
  2. Verwijder de grove steeltjes van de basilicum en hak de blaadjes grof. snijd de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijdt in dunne reepjes.Doe de pijnboompitten, basilicum en reepjes chilipeper in de vijzel en stamp alles tot pasta.
  3. Roer met de stamper de parnazaanse kaas door het basiilicummengsel. Giet nu de olijfolie al roerend geleidelijk bij het basilicummengsel tot de pesto romig is.

Voor het pasta deeg:

  • 500 gr bloem
  • 5 eieren
  •  Zout
  •  1 a 2 eetlepels olijfolie
  1. Doe de bloem op een werkbank en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren en doe ze in het kuiltje met wat zout. Meng met u vingers geleidelijk de bloem erdoor tot een bal deeg. Voeg de olijfolie toe en kneed het glad en elastisch. Vorm weer een bal en dek het deeg af met wat plastic of doek en laat 20 minuten rusten.
  2. Verdeel het deeg in stukken zodat het door de pasta machine kan. Eerst tot pasta vellen en dan door de tagliatelle stand.
  3. 3 Kook de pasta in 3 a 4 minuten  gaar in ruim water.
  4. voeg de pesto toe en meng dit door elkaar en proef na.
  5. Schep de pasta op het bord

Gamberoni allo spiedo

  • 2 1/2 teen knoflook
  • Kwart bosje peterselie
  • 1,25 dl olijfolie
  •  zout
  • versgemalen peper
  • 20 middelgrote garnalen 

Bereiding:

  1. Hak de knoflook fijn doe dit vervolgens ook met de petererselie meng dit met de olie.
  2. Dep de garnalen droog, bestrooi ze met zout en peper en doe ze in de knoflook/peterselie dressing en laat ze lekker marninere.
  3. Rijg na het marineren de garnalen aan een spies.
  4. Bak of grill de garnalen enkele minuten aan beide kanten.
  5. Bestrijk met olie na.

Foto

Print Friendly, PDF & Email