Carpaccio del Cipriani

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 250 gr ossenhaas aan 1 stuk
  • 100 cc koudgeperste olijf olie
  • 1/2 citroen
  • 125 gr boleten of kastanje champignons
  • 65 gr Parmezaanse kaas ( dunne plakjes)
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 25 gr blad peterselie

Bereiding:

  1. Snij de aangevroren ossenhaas in dunnen plakjes met een snijmachine of een scherpmes.
  2. Rangschik de plaatjes op bord. Dek het bord af en laat 15 minuten marineren. Snijd intussen de boleten of kastanje champignons in hele dunnen plakjes en bak deze even kort aan, daarna over het vlees schikken. Schaaf de parmezaansekaas in flinter dunne plakjes over het vlees. Voeg naar smak wat zout en gemalen zwarte peper toe.
  3. Pluk de bladpeterselie en garneer het vlees er mee af.

foto

Print Friendly, PDF & Email