Grote garnalen met avocado-doperwtenpuree

Tussengerecht 4 personen:

Ingrediënten:

  • 100 gram doperwten 
  • 1 avocado
  • 2 plakjes pancetta (of ontbijtspek)
  • 2 teentjes knoflook
  • Half blokje groentebouillon
  • Klontje boter/beetje olie
  • 4 grote garnalen
  • Tuinkers (of peterselie) om te garneren

Benodigheden:

  • Staafmixer

Bereiding:

  1. Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant.
  2. Hak een teentje knoflook fijn en bak in een beetje boter aan. Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan. 
  3. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook ze in 4 à 5 minuten gaar.
  4. Pureer de erwtjes met de staafmixer helemaal fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee zodat er een groene egale massa ontstaat.
  5. Hak het tweede knoflookteentje en bak dit in een beetje olie aan. Voeg de garnalen toe en bak ze kort tot ze gaar zijn.
  6. Schep wat doperwten-avocadopuree in een amuseschaaltje, leg de garnaal hierboven op met een reepje pancetta. Garneer met nog wat tuinkers.
Print Friendly, PDF & Email