Rauwe ham met lolly’s

Tussengerecht 4 personen:

Ingrediënten ham:

  • 200 gram rauwe ham (inplakken0
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram cashewnoten of 100 gram blanke amandelen
  • 2 gedroogde chilipepers (verkruimeld)
  • 75 gram veldsla

Ingrediënten lolly’s

  • 2 bananen
  • 1 theelepel verse tijm (gehakt)
  • 100 mililiter honing
  • 100 gram peperkoeken (grof gemalen)
  • Gebakken uitjes

Bereiding Lolly’s

  1. Pel de bananen en snijd ze in rechte stukken van 5-6 cm
  2. Meng de tijm door de eventueel licht verwarmde honing
  3. Maak de koek klein en meng de gebakkenuitjes er doorheen en maak ze zonodig iets fijner
  4. Rol de banaanstukken eerst door de honing en daarna door het koekkruimel mengsel.
  5. Steek er een prikker in en zet ze apart
  6. Verdeel de ham over 4 borden.
  7. Verwarm de olie en rooster hierin de noten met de peper.
  8. Leg de veldsla als een nestje naast de ham. Zet de lolly erin en strooi de noten oever het gerecht.

Variatietip: 

  • Vervang de peperkoek door anijskruidkoek of gemberkoek. Neem i.p.v. chilpepers een mestpuntje cayennepeper.

Bron: boodschappen

Print Friendly, PDF & Email