Bloemkool risotto met garnalen 

Voor 6 personen

ingrediënten:

  • 2 teentje knoflook fijngehakt
  • 18 grote garnalen
  • 1 zak bloemkoolrijst 600 gram
  • 6 limoenblaadjes toko
  • 400 ml kokosmelk
  • zout versgemalen peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 10 sprietjes verse bieslook

Bereiding:

  1. Snijd knoflook fijn. 
  2. Ontdooi de garnalen in een bak met koud water als je ze uit de diepvries komen.
  3. Doe in een diepe pan: knoflook, bloemkoolrijst, limoenblaadjes, kokosmelk, zout en peper. 
  4. Breng aan de kook en laat op zacht vuur in ca. 10 minuten de bloemkool gaar worden. (voeg zonodig extra kokosmelk toe als de massa te droog wordt.)
  5. Verhit intussen in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de garnalen in ca. 2 minuten tot ze licht roze zijn. Bestrooi met ras el hanout, zout en peper. Wentel de garnalen goed door de kruiden zodat ze egaal kleuren.
  6. Roer vlak voor het opdienen de limoen erdoor en laat nog even stoven. Haal pan van het vuur en roer de mascarpone erdoor. 
  7. Verdeel over 4 voorverwarmde diepe (pasta)borden. 
  8. Schik de garnalen erop. Bestrooi met fijngeknipte verse bieslook.

Bijpassende wijn: Chenin blanc uit Zuid Africa

Print Friendly, PDF & Email