Bleekselderij crème met gebakken gamba’s, gegrilde courgette

Ingrediënten:

  • 500 gram Bleekselderij fijn
  • 30 gram Uienblokjes 5 mm
  • 1 gram Knoflookpuree
  • 1 liter water
  • 15 gram Groentebouillon
  • 400 ml Slagroom
  • 100 ml Creme fraiche
  • 8 stuks gepelde gamba’s 8/12
  • 1/2 stuks courgette

Bereiding:

  1. Fruit de uien samen met de bleekselderij aan.
  2. Doe  er de knoflookpuree bij en blus het af met het water. Laat dit doorkoken op een zacht vuur gaar.
  3. Breng op smaak met de groentebouillonpoeder en draai alles zeer fijn in een blender.
  4. Zeef de soep door een haarzeef en voeg er de slagroom en de crème fraîche bij en gebruik de staafmixer om de soep goed te vermengen.
  5. Pel de gamba’s en bak deze kort aan, zodat ze later in de oven nog wat verder gaar kunnen worden en snijd de courgette in dikke plakken en grill deze aan en leg ze klaar om later verder te garen.

 

Print Friendly, PDF & Email