À la minuut gemarineerde zalm met oosterse salade en mieriksworteldressing

Ingrediënten:

  • 200 gram zalmfilet
  • 50 ml appel ciderazijn
  • 1 dl Maisolie
  • 50 ml Hazelnootolie
  • 10 gram Poedersuiker
  • 0.5 stuks Citroen
  • 15 gram Mierikswortelpuree
  • gele paprika
  • paksoi
  • tauge
  • sesamzaadjes
  • sesamolie
  • kikkoman saus

Bereiding:

  1. De zalmfilet dun snijden (laat ik zien) en deze vlak van te voren klaar leggen op plaatjes wanneer we het gerecht af gaan maken. Dan scheppen wij er wat dressing overheen.
  2. De mierikswortelpuree vermengen met de azijn en de poedersuiker, daarna oproeren met de twee oliesoorten en verder op smaak maken met de citroen en wat  zout en peper.
  3. Snijd de paksoi en de paprika (laat ik even zien), maak samen met de tauge een mooie salade. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan met weinig olie. Maak de salade pas op  vlak voordat we het gerecht gaan afmaken met de sesamolie, sesamzaadjes en de kikkomansaus

 

Print Friendly, PDF & Email