Gebakken zeebaars met antiboise, gebakken wilde spinazie

Ingrediënten:

  • 2 stuks zeebaars filet a 120 gram
  • 50 gram Sjalotten banaan
  • 1 stuks pomodori tomaten
  • 50 ml Tomatenblokjes gepeld
  •  2 gram Dragon
  •  2 gram Basilicum
  • 10 ml Aceto balsamico
  • 10 ml Wijnazijn wit
  • 50 ml Olijfolie ext.vierge
  • 100 gram wilde spinazie
  • sjalotje

Bereiding:

  1. Snijd de zeebaars in stukjes van ongeveer 60 à 70 gram en leg deze klaar (pas bakken bij het doorgeven)

Bereiding antiboise:

  1. Snijd de pomodori tomaat en de sjalotten in blokjes.
  2. Fruit de sjalotten aan in wat olie en voeg er de knoflook bij.
  3. Blus af met de tomatenblokjes uit blik en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe behalve de gesneden tomatenblokjes en laat alles rustig trekken.
  4. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat deze nog even kort zacht worden.
  5. Was de spinazie en snijd een klein sjalotje fijn, zodat we de spinazie vlak voor het meegeven kunnen bakken en op smaak brengen.
Print Friendly, PDF & Email