Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 plakken diepvriesbladerdeeg
- 250 ml ricotta
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 10 gram verse dille
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 600 gram zalmfilets
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Snijd de plakken bladerdeeg door de helft en leg de rechthoeken op met een bakpapier beklede bakplaat.
- Prik ze in met een vork, leg er een vel bakpapier op en dek af met de tweede bakplaat. Bak het bladerdeeg in 10 minuten bruin en gaar.
- Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Hak de knoflook en dille fijn. Houd de helft van de dille apart voor de garnering.
- Meng alles door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie een koekenpan en bak de zalmfilets in 3 minuten per kant gaar. Bestrooi met peper en zout.
- Neem het bladerdeeg uit de oven en laat iets afkoelen.
- Verdeel de helft van het ricottamengsel over de 4 plakken en leg de gebakken zalm erop, besmeer met de rest van het ricottamengsel en verdeel de zongedroogde tomaat erover.
- Dek af met de rest van de bladerdeegplakken. Garneer met de achtergehouden dille.
- Serveer de zalmtompouces.