Zalmtompouce met ricotta

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 plakken diepvriesbladerdeeg
  • 250 ml ricotta
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 10 gram verse dille
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 600 gram zalmfilets

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Snijd de plakken bladerdeeg door de helft en leg de rechthoeken op met een bakpapier beklede bakplaat.
  3. Prik ze in met een vork, leg er een vel bakpapier op en dek af met de tweede bakplaat. Bak het bladerdeeg in 10 minuten bruin en gaar.
  4. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Hak de knoflook en dille fijn. Houd de helft van de dille apart voor de garnering.
  5. Meng alles door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verhit de rest van de olijfolie een koekenpan en bak de zalmfilets in 3 minuten per kant gaar. Bestrooi met peper en zout.
  7. Neem het bladerdeeg uit de oven en laat iets afkoelen.
  8. Verdeel de helft van het ricottamengsel over de 4 plakken en leg de gebakken zalm erop, besmeer met de rest van het ricottamengsel en verdeel de zongedroogde tomaat erover.
  9. Dek af met de rest van de bladerdeegplakken. Garneer met de achtergehouden dille.
  10. Serveer de zalmtompouces.
Print Friendly, PDF & Email