Crispy Burrata met tomatenjam

voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 200 gram snacktomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 50 gram panko
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 50 gram rucola
  • 10 gram verse oregano
  • 4 kleine bollen burrata

Bereiding:

  1. Halveer de snacktomaatjes en snipper de rode ui. Doe ze in een steelpan met de honing en de balsamicoazijn.
  2. Verwarm 10 minuten op middelhoog vuur tot de tomaatjes zacht worden en vocht verliezen.
  3. Bak in een droge koekenpan het ontbijtspek knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekke op keukenpapier.
  4. Bak vervolgens de panko en Italiaanse kruiden in 2 minuten al omscheppend goudbruin.
  5. Verkruimel het ontbijtspek en meng door de panko. Schep in een diep bord en breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout.
  6. Laat de burrata uitlekken en rol door de panko. Verdeel de rucola over de 4 borden en leg de burrata erop
  7. Lepel de tomatenjam erbij en bestrooi met blaadjes oregano.

Bron: Miljuschka

Print Friendly, PDF & Email