Choklad Bollar en Hazelnoot Latte.

Ca. 12 stuks

Ingrediënten, Choklad Bollar

  • 1 eetlepel espresso – oploskoffie
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram havermout
  • ½ tl vanille – extract
  • 2el cacaopoeder
  • 50 gram geraspte kokos

Bereiding:

  1. Los het espressopoeder in een ruime kom op in 1 el water. Voeg de boter en suiker toe en meng goed met een mixer. Voeg de havermout, het vanille – extract en cacaopoeder toe en mix tot alles goed gemengd is. Voeg als het te droog is een beetje water toe, te beginnen met 1 el.
  2. Rol er ca. 12 ballen formaat energyball van. Rol ze door de kokos en laat ze 2 uur in de koelkast opstijven.

Hazelnoot Latte

Voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 1 el geroosterde hazelnoten
  • 250 gram slagroom
  • 1 el suiker
  • 2 el chocoladehazelnootpasta (liefst een beetje vloeibaar)
  • 350 ml volle baristamelk of plantaardige baristamelk
  • 4 el hazelnootsiroop
  • 2 espresso’s

Bereiding:

  1. Hak de hazelnoten fijn. Klop met de mixer de slagroom met de suiker stijf. Swirl de hazelnootpasta er losjes door. Verwarm de melk in de melkopschuimer.
  2. Verdeel de hazelnootsiroop over 2 bekers of glazen, schenk de espresso erbij en vervolgens de hete melk. Garneer met slagroom en bestrooi met hazelnoten.

Bron:Miljuschka

Print Friendly, PDF & Email