Vitello Tonnato

Tussengerecht voor 10 personen:

Ingrediënten:

  • 500 gram kalfsmuis
  • 150 gram rucola
  • 200 gram mayonaise
  • 150 gram tonijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels olijven
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bladerdeeg stengels:

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 6 ansjovis filets

Bereiding Klafsmuis:

  1. Bak de kalfsmuis in olie kort aan en plaats deze met een kerntemperatuurmeter in de oven. Oventemperatuur: 100 graden Kerntemperatuur: 56 graden 
  2. Maak in de keukenmachine een saus van tonijn, mayonaise, kappertjes olijven en aceto balsamico.
  3. Snij het kalfsvlees met een scherp mes in dunnen plakjes.
  4. Dresseer het vlees met de saus, rucola en de Parmezaanse kaas op een bord.

Bereidingswijze bladerdeeg:

  1. Leg 3 banen van ansjovis op een plakje bladerdeeg
  2. Bedek deze vervolgens met een andere plak bladerdeeg en druk het deeg tussen de ansjovis aan.
  3. Snij het bladerdeeg in reepjes van een ½ cm, zodat er 3 stippen van de ansjovis te zoen zijn.
  4. Bak het bladerdeeg in een oven van 185 graden goudbruin
Print Friendly, PDF & Email