Gebakken Sint Jakobsschelp met groene kruidensaus

Voorgerecht 6 personen:

Ingrediënten:

  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • ½ tl Dijonmosterd
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • 2 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1 ½ el olijfolie
  • 6 Sint Jakobsschelpen, ontdooid of vers
  • 1 gekookte biet, in 12 dunne plakken
  • 6 kleine partjes citroen
  • Keukenpapier

Voorbereiding:

In een kom peterselie met mosterd, ansjovis, kappertjes en een eetlepel olijfolie mengen tot een sausje en naar smaak peper en zout toevoegen.

Bereiding:

  1. Sint Jakobsschelpen droogdeppen met het keukenpapier en bestrooien met peper en zout. In een koekenpan halve eetlepel olijfolie verhitten en de Sint Jakobsschelpen op hoog vuur aan beide kanten in 1 a 2 minuten goudbruin bakken. 
  2. De Plakjes biet op kleine boordjes twee aan twee naast elkaar leggen en daarop een Sint Jakobsschelp zetten. De groene kruidensaus erover scheppen garneren met een partje citroen.
Print Friendly, PDF & Email