Risotto – Biet – Geitenkaas – vis van de dag

Voor 10 pers

Ingrediënten: 

  • Risotto 300 gr
  • Kippenbouillon 1500 ml
  • Bietensap 75ml
  • Sjalotje 2-3
  • Knoflook 2-3 t
  • Geraspte geitenkaas 150 gr
  • Slagroom 500 ml
  • Slagroompatroon 1
  • Mierikswortel 2 el
  • Roomboter 50 gr

Bereiding:

  1. Maak de kippenbouillon van tabletten, houdt warm tot bereiding
    Strooi geraspte geitenkaas in de koekenpan en bak ze krokant. Laat deze afkoelen en breek ze dan tot schotsen
  2. Meng slagroom met bietensap, mierikswortel en zout naar smaak. Vul daarna de kidde, breng deze onder druk met 1 – 2 patronen (1 voor 0,5 l en 2 voor 1 l). schud een paar keer en leg de kidde dit koud weg
  3. Fruit de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de risotto toe en laat glazig worden. Blus met de 1-2 glas witte wijn. Voeg onder regelmatig roeren bouillon en bietensap toevoegen tot de risotto gaar is. Voeg hierna de boter en geitenkaas toe en laat afgedekt 5 minuten staan
  4. Maak porties van de vis, bewerk met zout en peper en bak ze in hete pan met olie. Voeg roomboter toe als de vis bijna klaar is. laat licht bruinen en blus af met citroen
  5. Roer de risotto goed door en dresseer dat op een bord. Werk af met geitenkaasschotsen met daarop een toefje room uit de kidde. Drappeer de vis erover en druppel boter/citroen over de vis
Print Friendly, PDF & Email