Voor 10 pers
Ingrediënten:
- Kippendij 10
- Yoghurt (grieks) 500 gr
- Garam Masala 2 el
- Knoflook 2 t
- Gember 1-2el
- Gepelde tomaten 1 blik
- Kokosmelk 1 blik
- Sjalotjes 2-3
- Roomboter 75 gr
- Olie naar behoefte
- Rode peper 1-2
- Basmati rijst 500 gr
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 oC
- Maak een marinade van yoghurt, klein beetje olie, Garam Masala, knoflook,gember en zout. Leg de kippedijen hierin en laat minimaal 1 uur marineren
- Meng de overgebleven yoghurt met knoflook en koriander naar smaak
- Maak een ‘boemboe’ in de keukenmachine van gember, sjalotten, knoflook en rode peper
- Smelt de boter, fruit hierin de Garam Masala en de ‘bomboe’
- Voeg een blik gepelde tomaten toe, pureer en reduceer tot ¾ hoeveelheid. Voeg de kokosmelk als laatste toe opdat hij zijn smaak niet verliest
- Zorg dat de rijst intussen ook gekookt is
- De kip gaat in een ovenschaal voor 25 min op 200 oC
- Serveer de kip, de rijst met de Chutney en de yoghurt/koriander/knoflook