Heldersche butterchicken – Mango chutney

Voor 10 pers

Ingrediënten: 

  • Kippendij 10
  • Yoghurt (grieks) 500 gr
  • Garam Masala 2 el
  • Knoflook 2 t
  • Gember 1-2el
  • Gepelde tomaten 1 blik
  • Kokosmelk 1 blik
  • Sjalotjes 2-3
  • Roomboter 75 gr
  • Olie naar behoefte
  • Rode peper 1-2
  • Basmati rijst 500 gr

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 oC
  2. Maak een marinade van yoghurt, klein beetje olie, Garam Masala, knoflook,gember en zout. Leg de kippedijen hierin en laat minimaal 1 uur marineren
  3. Meng de overgebleven yoghurt met knoflook en koriander naar smaak
  4. Maak een ‘boemboe’ in de keukenmachine van gember, sjalotten, knoflook en rode peper
  5. Smelt de boter, fruit hierin de Garam Masala en de ‘bomboe’
  6. Voeg een blik gepelde tomaten toe, pureer en reduceer tot ¾ hoeveelheid. Voeg de kokosmelk als laatste toe opdat hij zijn smaak niet verliest
  7. Zorg dat de rijst intussen ook gekookt is
  8. De kip gaat in een ovenschaal voor 25 min op 200 oC
  9. Serveer de kip, de rijst met de Chutney en de yoghurt/koriander/knoflook
Print Friendly, PDF & Email