Voor 10 pers
Ingrediënten:
- Biefstuk 600
- Eidooiers 3
- Worcestersaus 2 tl
- Tabasco 2 tl
- Sjalotjes 2
- Cornichons 8
- Mosterd 2 el
- Appelkappertjes 10
- Kappertjes
- Ei 10
Bereiding:
- Werk zo koud mogelijk
- Snij de biefstuk zeer fijn en zet die koud weg tot vlak voor bereiding
- Meng eidooiers, mosterd, worcestersaus, tabasco, gesnipperd sjalotje en gesnipperde cornichons en gesnipperde kappertjes goed door elkaar
- Zet koud weg tot vlak voor de bereiding/opdiening
- Mogelijkheden voor de eieren:
Pocheer de eieren in 4 minuten
Gaar de eidooiers 1 uur sous vide op 64,5 oC - Meng vlak voor het opdienen saus en vlees door elkaar (liefst in koude omgeving bijv. dubbele schaal met ijs)
- Maak met uitsteker ronde tartaar op het bord. Leg hierop het gepocheerde ei (of gegaarde eidooier). Werk af met een ringetje sjalotje en een appelkappertje. Leg paar druppeltjes olijfolie en en wat maldonzout op het ei
- Serveer evt met toast en boter