Olijvensoep geserveerd in een broodbol

Voor 4 personen

  • 4 italiaanse bollen
  • Olijfolie
  • zout en peper     
  • 75 gram pecorinokaas

 

Voor de olijvensoep:

  • 1 pot groene olijven zonder pit  340 gram
  • 4 sjalotten 
  • 2 knoflooktenen              
  • 125 gr mascarpone 
  • Kippen bouillonblokjes in ½  liter water
  • 1 aardappel( geschild in blokjes gesneden)
  • peterselie

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 185 C.
  2. Snijd het kapje van de bollen en pluk het kruim uit de onderste helft.
  3. Besprenkel de binnenkant van de broodbol en het kapje met olijfolie en rasp de pecorinokaas.
  4. Bestrooi zowel het kapje als de binnenkant van het brood met de geraspte kaas bestrooi met peper leg op de bakplaat en laat mooi goudbruin bakken in gedurende 10 min.

Voor de soep:

  1. 1 Eetlepel olijven fijn snijden en apart houden.
  2. Snipper sjalotten en knoflook fijn en in boter zachtjes fruiten.
  3. Na 5 min. olijven en vocht toevoegen.
  4. 15 min.zachtjes koken.
  5. Mix de soep even met een staafmixer. 
  6. Op smaak brengen met zout en peper. 
  7. Schep de soep in de broodbol en voeg een toef mascarpone toe.                                     
  8. garneer met fijn gesneden olijven en de peterselie.
Print Friendly, PDF & Email