Voor 4 personen
- 2 gare rode biet
- 300 gram ossenhaas
- 4 eidooiers
- 1 eetlepel mayonaise worcestersaus, tabasco,
- Bieslook
- Peper en zout
- Vloeibare honing
Voor de basisdressing:
- ½ dl natuurazijn
- 1 eetlepel milde mosterd
- 1 eetlepel honing
- peper en zout suiker naar smaak
- 1 dl olijfolie
- 1 dl arachideolie
Bereiding:
- Snijd de biet in flinterdunne plakken en leg ze op de borden. (mandoline)
- Meng de ingrediënten van de basisdressing met elkaar.
- Smeer met een kwastje de plakken rode biet royaal in met de basisdressing.
- Snijd de ossenhaas zo fijn mogelijk en breng op smaak met peper zout tabasco worcestersaus en mayonaise.
- Zet intussen water op met zout.
- Breek de eieren en vang de dooier op.
- Pocheer de eidooiers in het hete water. Haal na 5 min de dooiers uit het water en laat ze op keukenpapier uitlekken en haal eventueel het vliesje eraf. Leg ze op de tartaar.
- Bieslook in grove stukken snijden en over de bietjes strooien.
