Omeletcurry

C3 pers

Ingrediënten:                                    

Omelet

  • 9 eieren (maak 3 omeletten)
  • 1 ui/fijngesneden
  • 2 groene chilipepers/fijn
  • 1 tl korianderblad/fijngehakt
  • peper/snufje
  • olie
  • zout

Curry

  • 2 el geraspte kokos
  • 0,5 tl komijnzaad
  • 0,5 tl venkelzaad
  • 2 tl koriander/gemalen
  • 0,5 tl rode chilipoeder
  • 0,25 tl kurkuma
  • 0,5 tl garam masala
  • 2 el olie
  • 3 kleine uien/dun gesneden
  • 2 groene chilipepers/fijngesneden
  • 2 middelgrote tomaten/fijngesneden
  • 1 el ciderazijn
  • 1 el korianderblad/fijn
  • zout

Diversen

  • vijzel

Bereiding:

  1. CURRYSAUS1: doe de eerste 7 ingrediënten in de vijzel,  vijzel alles fijn, voeg  daarna 2 el water toe  en maak er een homogene pasta van
  2. OMELET: klop de eieren los. Doe er ui, groene chilipeper, korianderblad, peper en zout naar smaak bij en meng dit goed door elkaar. Verhit wat olie in een grote koekenpan en giet het omeletmengsel erin. Keer de omelet, als de onderkant gaar is om en laat ook de andere kant stollen. Neem de pan van het vuur en breng de omelet over op een snijplank. Snijd hem doormidden en daarna iedere helft in repen van 2,5 cm en rol die op
  3. CURRYSAUS2: verhit de olie voor de currysaus in de koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur gedurende ± 10 min. Doe er het specerijenmengsel bij en bak dit gedurende 3-4 min al roerende. Doe er zonodig olie bij en zorg er in ieder geval voor dat de specerijen goed bakken. Doe de groene chilipepers en tomaten erbij en bak dit mengsel ± 5 min. Doe er dan de azijn, een beetje heet water en zout naar smaak toe en laat dit ± 10 min sudderen
  4. doe het korianderblad en de opgerolde omeletrepen in de pan. Schep er wat saus over en laat dit dan ± 3 min op laag vuur sudderen.
  5. Daarna kun je het gerecht opdienen
Print Friendly, PDF & Email