Balti-vis

C4 pers

 Ingrediënten:

  • 675 gr kabeljauw
  • 1 ui
  • 1 el citroensap
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpuree
  • 1 tl rode peper/gedroogd
  • 1,5 tl garam masala
  • 2 el koriander/vers/fijngehakt
  • 2 tomaten
  • 2 el maizena
  • 1,5 dl maisolie

Bereiding:

  1. verwijder het vel van de vis en snijd in blokjes. Zet in de koelkast
  2. meng de fijngesneden ui in een kom met citroensap, zout, knoflook, rode pepers, garam masala en verse fijngesneden koriander
  3. pliseer de tomaten en snijd in brunoise en voeg toe aan het uienmengsel. Pureer alles
  4. neem de vis uit de koelkast. Schenk het tomatenmengsel erover en roer dit goed door elkaar. Voeg de maizena toe en roer tot de visblokjes aan alle kanten zijn bedekt
  5. verhit de olie in een wok; draai het vuur iets lager en voeg steeds enkele visblokjes toe. Keer ze voorzichtig met een schuimspaan, want ze breken gemakkelijk. Bak ze in ca. 5 min lichtbruin
  6. Neem de visblokjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm en bak de rest van de visblokjes
  7. dit gercht smaakt verrukkelijk met abrikozen chutney
Print Friendly, PDF & Email