Vispakketje met tomatensalsa en Hollandaisesaus van rode grapefruit.

Ruccolapesto
Ingrediënten

  • 1 ½ kopje Ruccola
  • 1 teentje Knoflook
  • 40 gram Pijnboompitten
  • 1 ½ dl Olijfolie
  • 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • zout
  • peper
  • Materialen;
  • Koekenpan
  • Foodprocessor
  • Maatbeker
  • Koffiekopje
  • Rasp

Werkwijze
1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
2. Laat de pijnboompitten afkoelen.
3. Doe de ruccola, knoflook, pijnboompitten in een foodprocessor.
4. Kneus het geheel.
5. Voeg beetje voor beetje de olie toe tot
er een mooie gladde saus ontstaat.
6. Roer er op het laatst de kaas door.
7. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

Hollandaisesaus met rode grapefruit
Ingrediënten

  • 3 stuks Eidooier
  • ½ stuks Rode grapefruit
  • 6 stuks Korianderzaadjes, geplet
  • 150 ml Geklaarde boter
  • Zeezout
  • Peper uit de molen

Voorbereiding
1. Rasp de schil van de grapefruit.
2. Pers de grapefruit uit.
3. Doe de dooiers, de rasp, het sap, de korianderzaadjes en 1 el warm water in een beslagkom.
4. Klop het mengsel au bain marie licht en romig.
5. Neem de beslagkom uit het water.
6. Laat het ca. 3 minuten afkoelen.
7. Klop door het dooiermengsel 1 el olijfolie.
8. Klop de rest van de olijfolie er met een dun stroompje door.
9. Breng de saus op smaak met peper en zout.
10. Houd de saus au bain marie warm tot gebruik

11.Schuim de saus vlak voor het doorgeven op met een staafmixer.

Tomatensalsa

Ingrediënten

  • 1 stuks Vleestomaat
  • 1 el Koriander, verse
  • ½ stuks Rode ui
  • ½ stuks Groene peper
  • 1 tl Sherry- of rodewijnazijn
  • 1 tl limoensap
  • Materialen;
  • Officemesje
  • Koksmes
  • Snijplank (groen)
  • Afruimbak

Werkwijze;

  •  Halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten.
  •  Snijd de tomaat en brunoise.
  •  Snipper de ui fijn.
  •  Snijd de koriander in een hele fijne julienne.
  •  Snijd de peper in de lengte door.
  •  Haal de zaadlijsten eruit.
  •  Snijd de groene peper in een kleine brunoise.
  •  Meng alle ingrediënten met elkaar.
  •  Breng de salsa op smaak met peper, zout limoen en de azijn.

Serveertip

  1. Serveer de salsa niet direct uit de koelkast.
  2. Maak de salsa liever een dag van tevoren.

Griet met ruccolapesto in serranoham

Ingrediënten

  • 4 stuks Grietfilet van ca. 75 gram
  • 4 plakjes Serranoham
  • Ruccolapesto
  • 1 recept Tomatensalsa
  • 100 ml Hollandaisesaus van Grapefruit
  • Geklaarde boter
  • Zout
  • Peper
  • Materialen;
  • Plaatje
  • 1 eetlepel
  • Vispan
  • 2 Kleine steelpannen

Voorbereiding

  1.  Dep de visfilet goed droog.
  2.  Zout en peper de visfilet.
  3.  Vouw de filetsdubbel.
  4.  Leg op elke visfilet een eetlepel pesto.
  5.  Wikkel de visfilets in een plak serranoham.
  6.  Verpak de vis tot gebruik. Bereiding
  7.  Bak de vispakketjes in de geklaarde boter aan beide zijde ca. 4 minuten.
  8.  Verwarm de Hollandaisesaus en de kerstomaten.

Doorgeven

  1.  Leg de vis op een warm bord.
  2.  Giet wat Hollandaisesaus over de vis en eromheen.
  3.  Leg bovenop de vis een lepel tomatensalsa.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie