Doorzichtige Ravioli

Voorgerecht 4 personen
Ingrediënten

  • 250 Gram Kippenbouillon (koud)
  • 3 Gram Agar-agarpoeder
  • 1 blaadje Gelatine
  • 2 Stuks Trostomaat
  • 50 Gram Parmezaanse kaas en brunoise
  • 2 el Ruccolapesto
  • Olijfolie
  • Suiker
  • Peper
  • Ruccola om te garneren
  • Zout

Materialen;

  • Staafmixer
  • Afruimbakjes
  • Steelpan
  • Plaatje van 30 bij 60 cm.(goed vlak)
  • Koksmes
  • Koekenpan
  • Liniaal
  • Theelepel

Werkwijze;

  1.  Week de gelatine in koud water
  2.  Los het agar-agar met een staafmixer op in de bouillon.
  3.  Breng de bouillon al roerend aan de kook.
  4.  Knijp de gelatine uit.
  5.  Los de gelatine op in de hete bouillon.
  6.  Giet de bouillon op de plaat in een laag van 1 mm dikte.
  7.  Zet het plaatje in de koeling en laat de bouillon opstijven.
  8.  Plicheer de tomaten.
  9.  Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  10. Snijd de tomaat en brunoise.
  11.  Fruit de tomaat met peper,zout en een beetje suiker in de olijfolie.
  12.  Haal de tomaat uit de pan en laat het afkoelen.
  13.  Snijd de opgesteven bouillon in rechthoeken van 4 bij 6 cm.
  14.  Leg op elk velletje links van het midden een theelepel tomaatvulling.
  15. Sla het velletje dubbel over de tomatenvulling.

Doorgeven.

  1. Verhit de ravioli kort in de magnetron.
  2. Verdeel de ravioli over de borden.
  3. Garneer het bord met de kaas, een lepeltje pesto en wat sla.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie