Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom

Voor 4 personen

  • 8 trostomaten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tijm/gedroogd
  • 1 eetlepel zeezout
  • 150 gr surimisticks
  • 2,5 dl zure room
  • 2 eetlepel peterselie
  • 0,5 potje bieslook
  • 4 open ringen
  • bakpapier
 
 

  1. oven voorverwarmen op 100°C
  2. tomaten ontvellen, halveren en zaadlijsten eruit scheppen. Tomaten met olie bestrijken en met de snijvlakken naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bestrooien met fijngehakte knoflook, tijm en zeezout.
  3. tomaten in het midden van de oven in ca. 2 uur zachtjes drogen (=confijten). Let er wel op, de tomaten mogen niet bruin worden.
  4. surimi fijn snijden (brunoise) en met 3 el zure room omscheppen. Op smaak brengen met fijngesneden peterselie, zout en peper
  5. helft van de bieslook fijn snijden en door de rest van de zure room roeren; met zout en peper op smaak brengen
  6. knoflook van de geconfijte tomaat vegen. Op bord een open ring leggen en de ring met 2 geconfijte tomaathelften vullen. Kwart van de surimi erop leggen en met 2 geconfijte tomaathelften afdekken.
  7. ring van bord nemen en 1 tl bieslookroom op het taartje scheppen. Overige taartjes op dezelfde wijze bereiden
  8. rest van de bieslookroom met enkele druppels water verdunnen en rondom de taartjes dresseren (de saus moet lopen)
  9. garneren met de rest van de bieslooksprieten
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie