Vijgentaart met kaneelijs en vanillesaus

Voor 4 personen

  • 4 st vijgen

Frangipane

  • 200 gr amandelspijs
  • 80 gr boter
  • 40 gr ei
  • 40 gr eiwit
  • 30 gr patentbloem

Harde wenerdeeg

  • 300 gr bloem
  • 200 gr poedersuiker
  • 100 gr boter
  • 1 st ei

Kaneelijs

  1. breng de melk, de room, de suiker en het kaneelstokje tegen de kook aan en laat deze even trekken
  2. roer de eidooier samen met de custard door elkaar
  3. roer er daarna de rest van de compositie doorheen en breng het opnieuw aan de kook.
  4. zeef alles en laat het afkoelen en maak er ijs van in de ijsmachine

harde wenerdeeg

  1. meng de bloem, met de poedersuiker en de boter met elkaar door alles steeds tussen je handen te wrijven
  2. Voeg er daarna het ei aan toe zonder dat het deeg gaat plakken (niet alles dus)
  3. laat het even rusten en rol het uit en doe het in een springvorm.

 

Frangipane

  1. roer de amandelspijs samen met het ei los
  2. voeg er de halfgesmolten boter aan toe
  3. zeef er de bloem in en roer dit nogmaals stevig door zonder te kloppen

Vanillesaus

  1. Breng de melk samen met de room, het vanillestokje (half doorgesneden met het merg eruit) en de suiker aan de kook
  2. Laat het dan ongeveer 20 minuten trekken
  3. roer de compositie door de eidooier en gaar hem dan totdat het saus dikte word.
  4. en laat hem afkoelen door hem in een brede bak te gieten door een fijne zeef

Taart maken

  1. bekleed de vlaaivorm met de harde wener
  2. doe op d bodem een ½ cm dikke laag frangipane
  3. snijd de vijgen in parten en dresseer deze in een waaier over de frangipane
  4. bak de taart daarna af op 165ºC voor ongeveer 35 minuten (mooi goud bruin)
  5. laat hem daarna afkoelen
  6. dresseer daarna het bord met de taart, de vanillesaus en het ijs
Vanillesaus

  • 100 gr melk
  • 100 gr room
  • ½ st vanillestokje
  • 50 gr suiker
  • 1 st eidooier

Kaneelijs

  • 230 gr room
  • 544 gr volle melk
  • 160 gr suiker
  • 1 st kaneelstokjes
  • 1 st eidooiers
  • 10 gr custard
Print Friendly

Geef een reactie