Zalm in saffraan-venkelbouillon

 

Voor 6 personen

  • 1 visbouillontablet
  • ½ chilipepertje/gedroogd
  • 2 kleine venkelknollen/met veel groen eraan
  • 2 dl olijfolie
  • 1 envelop saffraan
  • 6 zalmhaasjes à 70 gram
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 potje viskruiden
 
 

  1. bouillontablet en chilipepertje boven de soeppan verkruimelen en met 1 liter water aan de kook brengen
  2. topjes van de venkel snijden en pluimpjes zacht venkelgroen fijnsnijden
  3. venkelgroen in kommetje met olie bewaren
  4. knollen halveren; onderkant en eventueel buitenste blad verwijderen en venkel in de lengte in dunne reepjes snijden
  5. saffraan, venkel en eventueel nog wat zout door de bouillon roeren; nog 5 min zachtjes laten koken; bouillon laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten
  6. zalmhaasjes portioneren (indien nodig) en op kamertemperatuur laten komen; viskruiden erover strooien
  7. bouillon opnieuw verwarmen; met schuimspaan venkel uit de bouillon scheppen en over het midden van de borden verdelen
  8. pan op laag vuur zetten, zalm in de bouillon leggen en in 2-3 min bijna gaar laten worden
  9. zalm één voor één voorzichtig uit de bouillon nemen (mag niet breken) en op de venkel leggen
  10. wat bouillon over de vis in de borden scheppen en venkelgroenolie erover druppelen
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie