Spiesjes met gamba’s met artisjokkentapenade

Voor 6 personen

  • 1 stokbrood
  • 5 el olijfolie ( extra vierge)
  • 200 gram gemarineerde artisjokken
  • 75 gram groene olijven gevuld met
  • paprika ( grof gehakt)
  • 1 teen knoflook ( geperst )
  • 1 tl limoensap
  • 18 reuzenscacampi’s (gepeld)
  • 1 kleine rode ui (ragfijn gesnipperd)
  • 100 gram rucola
  • 6 satéstokjes ( geweekt in water)
  • grilpan
 
 

Voorbereiden:

    1. Oven voor verwarmen op 225 °C. Stokbrood halveren, in de lengte dun kapje aan de onder en de bovenkant afsnijden. Stukken stokbrood in de lengte elk in drie plakken snijden. De plakken aan beide kanten bestrijken met 1 lepel olijfolie, op een bakplaat leggen en in het midden van de oven in 6 tot 8 minuten goudgeel bakken.
    2. Voor de artisjokkentapenade in een kom artisjokken mengen met olijven, koriander, knoflook en 2 theelepels olijfolie. Naar smaak limoensap, zout en peper toevoegen.
    3. Garnalen aan de satéstokjes steken en de spiesjes dun bestrijken met olijfolie. De tapenade en de spiesjes afgedekt tot gebruik in de koeling bewaren.

Bereiden:

  1. Grilpan verhitten en garnalenspiesjes in 4 tot 6 minuten lichtroze en gaar roosteren. Het crostini bestrijken met tapenade en op de borden leggen. Garnalenspiesje erop leggen en bestrooien met rode ui. In een kom rucola omscheppen met 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Rucola op het crostini leggen en direct serveren.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie