Thee van visbouillon met zalm en garnalen

Voor 4 personen

  • 1 venkel, (in stukken)
  • 2 stengels bleekselderie, (in stukken)
  • 2 teentjes knoflook, (gehalveerd)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 pot visfond, (380 ml)
  • 3 el lichte sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 125 gram cocktailgarnalen, (fijn gesneden)
  • 200 gram zalmfilet, (in kleine blokjes)
  • 1 bakje tuinkers, (geknipt)
  • 1 (glazen) theepot
 

Voorbereiden:

    1. Venkel, bleekselderij en knoflook in soeppan leggen. Wijn, fond en 400 ml water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen. Bouillon afgedekt 20 minuten laten trekken.
    2. De bouillon boven een andere grote pan zeven ( groentes worden niet meer gebruikt). Bouillon op smaak brengen met sojasaus, citroensap en eventueel zout en peper. ( De bouillon snel laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast bewaren.)

Bereiden:

  1. Bouillon opnieuw verwarmen .) Garnalen zalm en tuinkers mengen, Visgarnituur over vier diepe borden verdelen. Hete bouillon in een theepot schenken. De borden op tafel zetten, dan de hete bouillon erover schenken.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie